Friday, July 31, 2009

Modest Kolerov VF-Leedu suhetest

Modest Kolerov on üsnagi värvikas tegelane. Et mitte öelda skandaalne. Mehe väljaütlemised ületavad tihti uudiskünnise, seda enam, et hetkel on ta ametis Kremli-meelse veebiportaali Regnum peatoimetajana.

Sõnakas mees pidi eile sõitma Leetu, osalemaks rahvusvahelisel konverentsil. Kuid oh üllatust, Leedu piirivalvurid tõstsid Kolerovi rongist maha, teatades, et ta kuulub mittesoovitavate inimeste hulka. Tõepoolest, Kolerov on kantud nn musta nimekirja, ehkki pole selge, kelle poolt täpselt ja milliste pattude eest.

Loomulikult tegi Regnum sellest sündmusest peotäie uudiseid, kajastades praktiliselt on-line rezhiimis. Kuidas mees maha tõsteti. Kuidas ta Valgevene rongile ümber eskorditi. Kuidas kannatanut tuli kiirkorras vaatama VF konsul, tuues endaga võileibu ja joogivett. Jne, jne, jne.

Kuid tänu kaasaegsele mobiilsidele sai Kolerov oma ettekande siiski Vilniuses ootavale saalitäiele ette lugeda ning koguni küsimuste-vastuste vooru maha pidada. Ning tänu Regnumi vahendusele on võimalik ka Kolerovi ettekannet lugeda.

Ei hakka kõike tsiteerima, kuid minu jaoks jäi huvitava momendina kõrvade vahele see, kui tuliselt pidas Kolerov vajalikuks õigustada Kaliningradi oblasti kuulumist Venemaa Föderatsiooni koosseisu.

Huvitav, kas Moskval on põhjust muretseda?

4 comments:

Anonymous said...

Aga mille üle Moskval muretseda?

KT said...

no ega Kaliningrad pole VF külge keevitatud. vastavat lepetki pole olemas. on vaid ajutise leppe jätkamine harjumusest. või siis teiste osapoolte soovimatusest asja torkida.

Anonymous said...

Keevitatud ei ole, lepet pole aga keegi ei hakka seda venemaalt tagasi küsima ega võtma. Minu arvamus.

KT said...

nojah, nii need asjad tavaliselt käivadki