Monday, August 29, 2016

Lahingvalmiduse kontroll

Kuku küsis, et mida arvata Venemaal alanud massiivsetest õppustest (25.-31.august 2016)

Esiteks - need pole õppused, vaid lahingvalmiduse kontroll, mis eelneb enamasti õppustele. Seekord on tulemas õppused Kavkaz-2016.

Teiseks, erakorralised lahingvalmiduse kontrollid (ehk väeosade või tervete ringkondade lahinghäire korras jalule tõstmine) on muutunud praeguse kaitseministri Sergei Šoigu ajal pidevateks. Sisuliselt ei möödu ühtegi kuud, kui midagi taolist ei korraldata.

Tõsi küll, seekordne kontroll on ebaharilikult suuremahulise (väidetavalt viimase paari aasta jooksul ulatuslikuim) operatsiooniga, millesse oli täies mahus kaasatud Venemaa lõunapoole sõjaväeringkond, aga ka osaliselt kesk- ja lääne ringkonnad, lisaks Põhjalaevastik ning ka lennu- ja dessantvägede juhatused.

Et kalendris on veel august ja Venemaal on kombeks olnud õppuseid muuta otseseks vaenutegevuseks, siis peavad naabrid olema äärmiselt tähelepanelikud. Venemaa sisuliselt tegeleb NATO heidutamisega (ehkki oma retoorikas näidatakse seda kui vastust NATO tegevusele). Nüüd on lihtsalt küsimus selles, kes tegutseb veenvamalt.
------------------
umbes selline jutuajamine leidis aset Kuku raadio 26.augusti raadioekspressi saates, kuid paraku omaette salvestisena pole see Kuku lehel (veel) tekkinud
------------------
pilt võetud siit

No comments: