Thursday, August 31, 2017

Nutikas abikampaania Venemaal


Vahelduseks ärevatele ja veidratele uudistele ka midagi positiivset idanaabri tegemiste kohta. Piiritaguses Pihkvas toimus abikampaania, millesuguses osaleks isegi.

Heategeva fondi „Hea Pihkva“ eestvedamisel paigutati kaubanduskeskustesse eelkomplekteeritud pakikesed, mida oli võimalik osta ja asetada vastavasse kogumis-kärusse. 300.-RUB (praegu u 4,3 EUR) sai osta kas toiduaineid või majapidamistarbeid või koolikaupu sisaldava pakikese.

Võib küsida, et mis siin vahet ka meil toimunud osta-ja-anneta kampaaniatega? Aga see, et need komplektid on kokku pandud teadaolevaid vajadusi arvestades. Annetada soovija elu on tehtud lihtsaks ning välditakse ka ebamõistlikke oste.

Jäävad ära need kõhklused – aga järsku on juba leiba ja konserve liiga palju, ehk oleks vaja hoopis toiduõli ja kruupe? Lihtsalt raha annetamisega on paljudel aga psühholoogiline tõrge – kas minu piskust on ikka abi ja/või kuhu tegelikult see raha kulub?

Asjatundjate poolt eelkomplekteeritud pakikese pakkumisega suurpoes tehakse abistamine äärmiselt mõnusaks – visata oma ostukärusse veel üks väike pakike vähendab sinu ostukarmat :)

---

Pilt võetud siit

No comments: