Thursday, March 9, 2023

Разбор полётов: Saksamaa, Hiina, "vene partisanid", VF russifitseerimine, Gruusia

- Saksamaa kantsleri "poolsalajane" visiit Saksamaale oli hea strat.kom akt, kasutades nö sosina taktikat, mis paneb publiku pead murdma ja oletusi tegema.

- Venemaa võib küll Hiinat partnerina näha läänevastasuses, kuid nende sisuline suhestatus sellesama läänega on väga erinev. VF toormemüüjana arvab, et saab hakkama oma kauba müümisega ka mujale. Hiina tööstusriigina aga teab, et tema kallima otsa toodete turg ongi põhiliselt Läänes.

- "vene partisanide" aktsioon Brjanski oblastis oli vene eriteenistuste poolt korraldatud, selle parimaks tõestuseks oli Vladimir Putini kiirkorras järgnenud sõnavõtt (tavaliselt hoiab Puutin end kõigest halvast pikalt eemal).

- VF keeld kasutada võõrsõnu asetub samasse ritta keeluga kasutada välismaiseid sõnumirakendusi ja ehitada üles "suveräänne" haridussüsteem.

- Gruusias jama korraldamine on samas tööriistakastis koos Moldovas toimuvate üritustega ja kahjuks ka Ukrainas käiva sõjaga - need on kõik katsed kontrollida kaose abil oma naabruskonda / hoida neid Lääne jaoks ebamugavate partneritena


Kõigest sellest rääkisid saatejuht Andrei Tirov juhatamisel Harri Tiido ja Karmo Tüür, saade järelkuulatav siit.

No comments: