Friday, November 10, 2023

Разбор полётов: Iisrael, Taiwan

- Millega seletada nii laialdast Iisraeli-vastaste meeleolude levikut Euroopas? Esiteks pole kunagi varem olnud Euroopa linnades nii palju islami/araabia taustaga inimesi, kes on lihtsalt altimad haarama kinni vastavast infost. Teiseks kipuvad linlikud noored, eriti ülikoolide taustaga noored, kes on oma olemuselt alati valmis häälekalt avaldama oma arvamust, tihtipeale romantiseerima igasugust vastupanuvõitlust, sh Palestiina oma. Ainult et hetkel tuleb teha sisse selge vahe - Hamasi terror pigem hävitab, kui võimestab Palestiina pingutusi.

- Taiwan ja Tiibet on kaks erogeenset tsooni Hiina jaoks, igasugust liigutust sel teemal võetakse valulikult. Kuid kui eelistada, kas suhelda demokraatia või diktatuuriga, kumma huvisid eelistada, siis eetiliste valikute mõttes on asi väga lihtne. Nii nagu me loomuldasa eelistame Ukrainat, mitte Venemaad suhtluspartnerina, nii peaks sama selge valik olema Taipei, mitte Pekingi kasuks.

Nendel ja muudelgi teemadel rääkisid saatejuhi Pavel Ivanov juhtimisel Harri Tiido ja Karmo Tüür, saade järelkuulatav siit

No comments: