Monday, October 10, 2016

Venemaa kasutab võimalust, kuniks USA on hõivatud


BNS küsis: kuidas kommenteerida Iskander rakettide viimist Kaliningradi
--------------
Teade Kaliningradi viidavatest Iskander-M tüüpi rakettidest mõjub Balti riikide ja Poola jaoks mõistagi ülimalt häirivalt, kuid see liigutus pole tehtud meie hirmutamiseks. Balti riikide ja ka Soome heidutamiseks peaks piisama ka pidevatest ja jätkuvatest õhuruumi rikkumistest, näitamaks oma hoolimatut jõupositsiooni.

Enamik Venemaa välispoliitilisest ponnistusest on suunatud USA'le mulje avaldamiseks. Moskva soov võtta sisse endale vääriline koht on mõõdetav läbi vastasseisu Külma Sõja aegse põhirivaaliga. Parimaks indikaatoriks on teated soovist taasavada Vietnami ja Kuuba baasid. Õhutõrjerakettide viimine Süüriasse on samm samast seeriast - mõistetavalt ei ole neid rakette ju vaja väidetavaks võitluseks DAESH vastu, kuna viimasel pole lennuväge.

Hetkel on Venemaa jaoks suurepärane võimalus enesekehtestamiseks. Ühekorraga saab anda ninanipsu USA istuvale presidendile kui ka saata sõnum tulevasele. Kui vaadata asjadele Moskva otsusetegijate silme läbi, oleks patt lasta sellist šanssi käest.
------------
pilt võetud siit

No comments: