Thursday, November 10, 2016

Trump kui russofoob


Mis arvate kui kaua läheb, enne kui Venemaa asub Donald Trumpi süüdistama russofoobias?

Kremlil ei jää lihtsalt midagi muud üle. Kõigi oma siseriiklike hädade senine põhjendus ehk USA salasepitsus ei saa niisama õhku kaduda. Hädad ju ei kao, seega peab ju põhjus samuti jääma. Või kujutate ette, et süüdlaseks hakkab olema Saksamaa või – hoidku taevas – Poola koos mõne muu Washingtoni käpiknukuga?

Hetkel on mõistagi Venemaa peameedia tulvil ootusi. Nii nt sõnastas Rossiiskaja Gazeta veergudel Aleksand Rahr: on suur tõenäosus, et USA ja Venemaa sõlmivad ajaloolise diili. Et Trump hakkab ajama mehejuttu Vladimir Putiniga ja Hiina liidriga Xí Jìnpíng, et lõpetada rahvusvahelisi konflikte.

Oletame et niimoodi isegi juhtub. Oletame et USA uus administratsioon sõlmib tõepoolest mingi vastastikuse mõistmise pakti. On küll tiba keeruline ette kujutada selle pakti sisu ning lisaks ka seda, et USA Kongress ja Senat selle heaks kiidavad, aga nii eksperimendi mõttes ... miks mitte.

Kas sellest tõuseb naftahind endisele tasemele ja Venemaa riigikassa täitub jälle põlatud välisvaluutast? Kas kaovad kõik sanktsioonid ning lõppeb hasartne vastusanktsioneerimine? Kas kaovad NATO baasid, mis on Venemaa sisse piiranud?

Ja mis peamine, kas on võimalik välja lülitada kuriusklik veendumus selles, et Washingtoni oblastikomitee (nagu nimetatakse USA valitsust) tegeleb küpsiste jagamise näol õõnestustegevusega Venemaa naabruskonnas?

Kujutasite?

Lubage mul nüüd korrata oma küsimust – kui kaua läheb aega enne kui kuuleme esimest süüdistust Donald Trumpi kui russofoobi kohta?

------------

pilt võetud siit

No comments: