Thursday, February 29, 2024

See oli Venemaa kodanike riigistamise kõne

Pearõhk sellel esimesel pooleteist tunni sees, mida mina jõudsin kuulata,oli ühel sõnumil - riik võtab inimese oma hoole alla. 

Uued riiklikud programmi (lisaks olemasolevatele!), mida kuulutati välja vähemalt neli, katavad inimese kogu elukaare alates sünnist kuni surmani. 

"Perekond", "noorsugu", "tõõjõud/kaadrid" ja "aktiivne vanadus", kui lühidalt kokku võtta, pakuvad illusiooni, et riik külvab iga oma praeguse ja eriti tulevase kodaniku üle hoolitsuse ja rahadega, nii et inimese enda ülesanne on ainult rõõmsalt oma riigi hüvanguks tegutseda. 

Jah loomulikult oli kõnes kohta ka USA süüdistamisele ja tuumarelvaga ähvardamisele. Lääne üldiselt ja eraldi G7 allkäigule osutamisele ning BRICS õitsengust rääkimisele. Ametnike noomimisele ja kodanike kiitmisele. 

Kuid laias laastus täitis see kõneakt ühte poliit-tehnoloogilist ülesannet: innustada "valimiste" eel vaatama heldimusega Hea Riigivanema poole, kes isiklikult ja käsijuhtimise korras viib riiki ja rahvast helge tuleviku poole. 

Muuseas, tegi see esineja kõike seda heas toonuses, energiliselt, puistates tavapäraselt komakoha täpsusega protsente, miljardeid ja triljoneid rublasid ... ja ebatavaliselt unustades seejuures köhatada.
---
lugu ilmus siin

No comments: