Thursday, November 18, 2021

Разбор полётов: piirikriisist ja kliimakonverentsist

Valgevene-Poola piiril toimuv meenutab oma veidral moel ühte teist erioperatsiooni: nii nagu 2014.a toodi ida-Ukrainasse "kohalikke kaevureid ja kolhoosnikke", nii nüüd toodi kohale täpselt vastav kontingent, kellega saavutada soovitud efekt. Eelkõige noored tugevad mehed, keda on alati kõige hõlpsam suvalistesse jamadesse värvata ning kes peavad osutama vägivallateenust. Nüüdseks info-operatsiooniks oli aga vaja ka naisi ja lapsi, andmaks toimuvale dramaatilist värvingut ning kaameratele vajalikke kaadreid. Küüniline? Jah, aga see praegune operatsioon ongi ülimalt ja jõhkralt küüniline.

Kliimakonverentsil sõnastatud eesmärgid pehmenesid protsessi käigus üsna nudideks, kuid vaatamata sellele meenutab kogu tegevus soovi sülitada vanasse kaevu ennem, kui uus kaev valmis. Võimalik muidugi et ilma taolise käteväänamiseta ja varvastel-tallamiseta uue kaevu / uute kaevude protsess jääks liialt venima ja kaevajaid / veevajajaid ootaks ilma selleta räme jama.

Saadet saab järelkuulata siit, kõnelemas olid nagu ikka Harri Tiido ja Karmo Tüür, saatejuht Andrei Titov, helipuldis Ingrid Jans

No comments: