Saturday, October 1, 2022

Surmakultuse kuulutamine Moskvas

Väga harva olen ma tundnud sellist füüsilise jälkuse tunnet, ilma igasuguse liialduseta piirnevat okserefleksiga, kui vaadates SEDA esinemist

Kogu Venemaa praegune olemus koondus sellele Lavale Nr 1.

Moskva, 30.sept 2022.a. Vladimir Putin on äsja samalt lavalt kuulutanud uute vallutuste liitmist Venemaaga. Tema järel ilmub lavale mees, kes räägib Pühast Sõjast. Röögatab käre-kimeda hälega „goida!“ ja kuulutab: „karda meid, vana maailm! Me tuleme!“*

Tõenäoliselt ei ütle teile suurt midagi ei selle mehe nimi (Ivan Ohlobõstin) ja veel vähem sõjahüüe „goida!“

Ohlobõstin on kuriskandalist. Marginaal. Omal soovil ametist lahkunud kirikuteener. Monarhist. Näitleja, lavastaja. Relvaõiguslane, homofoob. Veiderdav liba-poliitik, kes on isegi teatanud, et soovib saada Venemaa presidendiks. Tiitleid võiks lisada veel palju, kuid see pole kõik oluline. Oluline on see, et ta on mees, kes on kõige kõrgemalt poolt kooskõlastatuna lubatud esinema lavale nr.1, kus ennem esines Putin. Seega – ta on kurikloun, kes peab edastama sõnumit, mida tsaar ise ei taha/saa öelda.

Ja selleks sõnumiks on „Püha sõda“, „maailm, karda meid“ ja „GOIDA!“

Goida – see on opritšnikute sõjahüüd, mille täpse päritolu ja tähenduse üle vaieldakse. Kuid jällegi – ainuke, mis on oluline, et see on sõjahüüd ajast, mil möödamaad kappasid ringi karistamatult tapvad „sõjamungad“ (nagu opritšnikud end tihti nimetasid) ning kes pidid tarretava hirmu abil suruma maha igasuguse mõttepojakesegi hakata tsaarile vastu.

Lühikokkuvõttes. Venemaa, kes on äsja enda omaks kuulutanud järjekordsed vallutused. Moskva, lava nr.1, kuhu tsaari järel astub kurikloun, küttes rahvast üles vihkamisele, vägivallala ja surmale. Ja seda sõnumit levitab riiklik televisioon nr.1. 

---

* "Существует такое древнерусское междометие «гойда», означающее призыв к немедленному действию. Как же нам не хватает сейчас таких боевых кличей! Гойда, братья и сестры! Гойда! Бойся, старый мир, лишенный истинной чистоты, истинной веры, истинной мудрости, управляемый безумцами, извращенцами, сатанистами! Бойся, мы идем! Гойда!"

No comments: