Tuesday, October 25, 2022

VF kaitseministeerium: „me sõdime satanismiga“

Venemaal on olemas kaitseministeerium. Tõsi küll, nagu Igor Taro seda tabavalt tituleerib: „sõjakuritegude ministeerium“. Sellel ministeeriumil on mh olemas sõjanduslik/sõjateaduslik ajakiri „Вестник военного образования“, mille veebilehel leidub rubriik „Soovitame“.

Selles rubriigis leidub trükis nimega „ELAN, VÕITLEN, VÕIDAN. Reeglid eluks sõjas“ (ЖИВУ, СРАЖАЮСЬ, ПОБЕЖДАЮ"Правила жизни на войне"). Seletava kirjena: „Kogumik on mõeldud VF sõjaväelastele, kes võtavad osa sõjalisest erioperatsioonist Ukrainas, ajateenistujatele, kursantidele ja eriteenistuste töötajatele“

Kordan – see on VF Kaitseministeeriumi helgeima osa ehk siis sõjateadusega tegeleva seltskonna poolt oma sõjaväeastele soovitatud lugemisvara.

66 peatükki 55 leheküljel + mõningad praktilised soovitused selle kohta, kuidas korralikult lugeda palvust, teha lõket ja valmistada süüa. Tarvilised oskused kõik.

Läbiv mõttekäk selles kirjutises on, et sõdurile pole vaja ei kaasaegseid saapaid, seljakotti ega sihikut. Ja automaadist tulistada pole ka vaja, sest see „täristamine ainult ärritab vastast ning sellele järgneb vastase suurtükituli“ (lk 30). Et sõduri asi on käsku täita ja ülesannet täita.

Ülesanne Ukrainas on aga selle teksti kohaselt lihtne. Ukrainlasi tuleb vabastada ukrainlaseks olemisest. Sest tegelikult on nö ukrainlased normaalsed venelased, ainult et anglosaksid ja juudid on nad ära tinistanud. Nüüd tuleb neid vaeseid äratinistatud isendeid tappa, seni kuni ülejäänudel mõistus pähe tuleb (lk 9).

Need sõnad pole minu väljamõeldis, vaid hõre kokkuvõte säherdusest tekstiroppusest, mida lugedes ei tea, kas naerda või nutta. Kes lugeda ei viitsi, kuid keelt valdab, võib vaadata vaimukat kokkuvõtet videoformaadis siit.

Aga kõige olulisema pean vajalikuks välja tõsta selle lause: „Täna võitleme meie, kristlased ja moslemid, buddistid ja šamanistid ühtse rindena ukraina natsionalismi ja selle taga oleva ülemaailmse satanismiga“ (lk 55)

Pean tunnistama, et politoloogil pole siin midagi lisada, asjaga peaks edasi tegelema ühe teise valdkonna spetsialistid, kes oskavad panna diagnoosi ja soovitada ravimeetodeid.

No comments: