Monday, January 17, 2022

Moskva kolmekõneline monoloog

16.jaanuari Välismäärajas jutuks: Venemaa määras kolm kohtingut korraga: USA, NATO ja OSCE'ga. Tegelikult oli sellest oluline ainult kohting USA'ga, sest Moskva nägemuses valitseb Washingtoni oblastikomitee täielikult NATO üle täieliselt. NATO poleks kindlasti omaette kohtumise vääriline, kuid näitamaks selle organisatsiooni tühisust ja mõtetust, asetati ta ühele pulgale OSCE'ga.

Vene diplomaatiline kahurvägi andis turmtuld, soovimata tegelikult läbi rääkida. Soov oli saavutada tupik, mille järel peab Moskva ilmselt end vabaks tegema järgmist käiku, mida ta muidu poleks teha nii vabalt saanud. 

Pakun ühe variandina välja tõlgenduse sellele retoorilisele uudis-sõnastusele: "Venemaa jätab endale õiguse sõjalis-tehniliseks vastuseks". See ei pruugi tähendada kineetilist rünnakut, vaid mingite relvasüsteemide paigutamist sinna, kus neid varem polnud. Tinglikult öeldes paigutada oma raketid / baasid Kuubale. Või siis Venetsueelasse. Arktikasse? Ühesõnaga teha midagi sellist, mida muidu saaks käsitleda kui Venemaa agressiivset sammu, nüüd aga kui järjekordset: "Me oleme lihtsalt sunnitud reageerima".

Mis puutub aga NATO kohalolekusse Eestis, siis see ilmselt lähiajal ainult kasvab, nii meie enda kaitseväe kui ka liitlaste kohaloleku suurenemise tõttu. Kõik see toimub tänu Putinile. 

Saatejuht Erkki Bahovski, külalised Erkki Koort ja Karmo Tüür. Saade järelkuulatav siit.
---
pilt võetud siit, sellest arusaamiseks tuleb teada seda killukest vene blatnoi-kultuurist.

No comments: