Saturday, October 8, 2022

Konspiroloogiliselt Kertšist

Alljärgnev on puhas fiktsioon, sündinud Kertši silla „vandalismiakti“ järel.

Mis toimus?

Enamik keskendus pilkupüüdvale tulekahjule raudteesillal. Minu jaoks oli olulisem kõrvalolev maanteesild ja selle vigastuste iseloom. Ma pole sapöör, insener ega militarist, nii et kõik see on diletandi-arvutiroti peas toimuv loogiline sündmuste rida, omamoodi ahelreaktsioon:

- Kõigepealt plahvatab midagi maanteesilla all

- Seejärel detoneerub midagi silla peal

- Kõrvaloleval raudteesillal süttivad kütusetsisternid

Juhul kui (väga suure küsimärgiga KUI?) need kolm asja olid ajatatud kokku ühele hetkele (et silla peal oli millel detoneeruda ja et tsisternid olid piisavas läheduses) siis see tekitab küsimusi, onju.

Miks toimus?

Vladimir Putin on suur kõhkleja, teda üritatakse veenda kasutama tuumarelva. Mitte ähvardusena, vaid päriselt. Olgu peale et taktikalist, kuid ikkagi. Sest et on Väga Vaja!

Kes üritab veenda? Ütleme tinglikult sõjakoolkond. Veel tinglikum hierarhiline kolmik: Kirienko, Turtšak, Kadõrov.

Nüüd, kui Putin nuppu ei vajuta, on ta nõrk ja saab ta kõrvaldada. Kui vajutab, on ta superkurjategija ja saab kõrvaldada.

Fiktsiooni lõpp

2 comments:

Nimi said...

Kas on võimalik eeldada vandenõu haudujate seas enesekindlust, et Putini võimult kukutamise muutuste tulvavesi ei niidaks neid endeidki maha? Lõppude lõpuks on ju nad kõik kaasatud ühel või teisel moel nii Ukraina sõjas kui ka üldisemalt kõiges, mis Venemaal mäda on? Kas selline ühisvastutus pole see, mis neil ja mujalgi on võime koos hoidnud NSVLst alates?

KT said...

eks läbi aegade on riigi- ja paleepöörajad ning muud Caesari-tapjad lootnud, et neil õnnestub endal asjad enda kasuks pöörata