Saturday, March 9, 2024

ETV+ Epitsentr: kas peaksime olema valmis Ukrainat toetama veelgi otsustavamalt?

See pealkirjas toodud küsimus oligi kogu saate teemaks. Etteruttavalt võib öelda, et kõik saates osalised vastasid sellele küsimusele jaatavalt, publiku arvamus oli aga üsna vastupidine: 70% oli vastu ja 30% poolt.

Tõukekohtadeks a) Macroni poolt õhku visatud mõte võimalikust vägede saatmisest Ukrainasse ja b) Saksa Tauruse rakettide saatmise ümber käiv segadus.

See võib olla suurepärane avang järgmisele tasemele Ukraina toetamises. Umbes samamoodi nagu alguses oldi üldse relvastuse saatmise vastu, siis rakettide üleandmise vastu, seejärel tankide, hiljem lennukite jne ... mis algsest isegi võimaluse eitamisest jõudis üsna kiirelt reaalse lahingvõimekuse "tekkimiseni" Ukraina poolel.

Minu enda seisukoht: just meie otsustamatus on olnud põhjuseks, miks see sõda kestab nüüd juba üle kahe aasta. Otsustavuse musternäidis: Iraagi väljalöömine Kuveidist 1991.a. Praegune otsuskindlus võiks aga väljenduda alustuseks selles, et antakse Ukrainale kõik see, mida on kokku lubatud.

Saatejuhtt Andrei Titov, külalisteks stuudios Artjom Dudtšenko, Pavel Solovjov, Igor Taro ja Karmo Tüür, videosilla vahendusel Kiievist Aleksei Melnik. Saade järelvaadatav siit

No comments: