Sunday, March 24, 2024

Kuidas Venemaa hiljutist terroritegu ära kasutab

Kesiganes ja mis iganes motiivil ei pannud toime neid terroritegusid Moskva lähistel, on selge et Venemaa praegune režiim kasutab seda ära nii oma välis- kui sisriiklikes huvides.

Välismaal võimaldab see viia läbi suisa hiilgava info-operatsiooni, laialdase mõjutustegevuse, külvata segadust Lääne inimeste peades ja südametes. Ühekorraga on võimalik näidata Venemaad mitte enam agressorina, vaid juba ohvrina. Ohvrina, kes kannatas hingetu, koletu ja (peamine) ühise vaenlase – terrori all. See peaks Moskva meelest panema paljusid kõhklema, kui on vaja kehtestada järjekordseid sanktsioone või jõustada seniseid.

Siseriiklikult on aktsent mõneti teine, võimaldades sama tegu kasutada mitte kaastunde, vaid viha kütmiseks. Ühiskonda on lihtsam mobiliseerida, kui teda rünnata ühise hirmuga ja osutada näpuga vaenlasele – antud juhul siis Ukrainale. Ametliku retoorika kohaselt olla ju need terroristid liikunud läbi Ukraina ning neile olla osutatud ka Ukrainast kaasabi.

Nii et see on suurepärane näide sellest, kuidas ühte ja sedasama sündmust on võimalik kasutada kahe erineva eesmärgi saavutamiseks
---
saatelõik järelvaadatav siin

No comments: