Monday, September 19, 2016

Venemaa Duumavalimistest eelnevalt


Valimiste eel sai räägitud valimistest Kuku raadiole antud intervjuus ja valimispäeval Reporteri saates. Väga lühidalt: Venemaa partei-poliitiline süsteem on stagneerunud, valimiste suhtes olid 0-ootused nii elektoraadi kui poliitmängurite endi hulgas.

---------------

Üks pisike eripära oli seekordsetel valimistel Eesti jaoks. Taastati kuni 2003.a kehtinud valimissüsteem, mille kohaselt oli igal valijal nö kaks häält: üks parteinimekirjadele ja teine ühemandaadilistes ringkondades kandideerijatele andmiseks. Eestis elavad Venemaa kodanikud kinnistatid Lõuna-Venemaa erinevates subjektides (Krasnodari, Volgogradi, Stavropoli krai ja Rostovi oblast) kandideerinute külge.

Kordan seda, mida varem ütlesin FB-seinal: "Miks just need (ringkonnad), seda ma ausõna ei tea. Kuid peab vist rõõmu tundma, et Eestis elavaid inimesi ei kinnistatud valimiste kaudu Krimmi külge"

Kuna valimistulemused selguvad alles täna-homme, siis saab samal teemal kindlasti veel rääkida-kirjutada (teada on veel vähemalt kaks sõnavõttu), seega püsige lainel :)

-----------

ekraanitõmmis tehtud siit

No comments: