Sunday, January 25, 2009

Разбор полётов: Obamast ja mässust

Tõsi küll, need kaks sõna pealkirjast ei käi kokku, vaid on kaks eri teemat:) Selles saates rääkisime siis USA 44.presidendist ja mäsudest Lätis, Leedus ning mujal Euroopas.

Obama-maania võttis inauguratsiooni aegu lausa jumalikustava mõõtme. Pinge õhus oli nii suur, et koguni vastne president läks ähmi ja puterdas oma ametivande esitamisel. Ootused maailmas on üle-elusuurused ja seetõttu võib olla kindel, et pettumus saabub varem või hiljem. Inimkond pole seni veel muutunud ja probleemid ei lahene.

Rahutused Euroopa riikides on paraku selle probleemide puntra ehe näide. Meeleavaldused (mis on normaalne) ja kiviloopimised (mis on ebanormaalne) käivad lainena riigist riiki. Ehkki põhjused võivad olla erinevad ning ka organistaatoriteks eri jõud, näevad meeleavalduste "kulminatsioonid" välja masendavalt ühenäolised - rahutute kodanike (ja mittekodanike) käest lendavad akendesse kivid, röövitakse poode (miskipärast ikka esimesena alkopoode).

Saatejuht nagu ikka Jevgenia Garanža ja vastajateks Harri Tiido ja Karmo Tüür:) Kõike seda kuuleb esialgu siit, hiljem kolib saade arhiivi

2 comments:

Brooke Logan said...

Olgu, mis on...siiski on kuidagi südantsoojendav, et inimestes on veel usku ja lootust muutustesse. Pidev kahtlemine ja sarkasm ei vii ka kuhugi, ainult pidurdab arenguid...Hetkel on maailmale vaja neid kahte asja: usku ja lootust kõige rohkem, loogiš, et kõik ei lähe nii nagu plaanis, aga loota tuleb ikka kõige paremaid muutusi ja hoiame siis pöialt kui etteotsa on sattunud (loodetavasti) inimene, kes on seal õigetel motiividel...

KT said...

hmmm ... ja kuhu sa sel juhul jätad kolmanda komponendi? ;)