Thursday, March 24, 2016

Korteriuksed lukku?


Kui meie maja ümber luusib keegi kahtlane tegelane, või mis veelgi hullem, askeldab juba majas sees, siis tundub maailma kõige loomulikuma asjana panna korteriuks kinni ja võimaluse korral veel ka barrikadeeruda.

Aga vaata tegelikult võib see olla kõige rumalam asi mida teha. Sest kui te sulgete end oma tuppa ja istute seal, lihakirves või taburett enesekaitseks kätte haaratuna, siis olete te tegelikult täiesti kaitsetu. Eriti veel juhul, kui kurikael plaanib kogu maja põlema süüdata. Ja siis pole enam mingit vahet, kas ta kuhjab õlgi maja ümber või kallab juba seespool bensiini laiali.

Ainuke võimalik meetod on tegelikult kõigi korterite koostöös paigadada kaamerad ja patrullida perimeetrit. Üheskoos palgata turvamehed, kes jälgivad nii see kui välja toimuvat.

Ma loodan et kõigil on selge et jutt on tegelikult meie Euroopa nimelise maja turvamisest. Rahvusriikide piirid ehk korteriuksed on head asjad küll, ent üksinda nende taha sulgudes me tegelikult ei suurenda oma turvalisust.

Ja lihtsalt kõrvalemärkuseks – terroristid ei sihi spetsiifiliselt ja ainult Euroopat. Ainult et enamasti toimuvad hirmuteod riikides, millest me teame vähe ja konfliktide tõttu, millest me ei tahagi midagi teada. Selle aasta jaanuaris registreeriti üle maailma ligi 100 terroriakti, neist 1 Rootsis, 3 Prantsusmaal ja tinglikult osaliselt Euroopasse kuuluvas Türgis 4.

No comments: