Thursday, January 24, 2008

mulle meeldib propaganda :)

vahelduseks panen siia üles mitte ajakirjanduse jaoks toodetud tükikese, vaid lihtsalt propagandat. no ma ie saa midagi parata, see mulle lihtsalt meeldib. kõikvõimalikud valimisplakatid, broshüürikesed ja muu nänn on võluvad. kuna taolises materjalis peab põhirõhk olema pildil (poliittehnoloogide veendumus sellest, et rahvas on loll ja neelab pigem pilti kui mõtestatud teksti), siis nende kahe kombinatsioon muutub omamoodi groteskseks. kuid selles groteskis on oma võlu.

lihtsad ja löövad sõnumid koos mõjuvate piltidega, kompositsiooniliselt ja märgiliselt läbimõeldud esitlus ... kõik see muudab kogu mängu nauditavaks - vähemalt selle jaoks, kes viitsib neid
mõistemänge kaasa mõelda ja sellest oma järeldusi teha. kuigi VF parlamendivalimistest on möödas juba mõnigi kuu, sattus alles nüüd mu kätte üks imetabane broshüürike - Единая Россия valimisbroshüürike. pühendet ei millelegi muule kui kurikuulsale Putini plaanile.

eriti imponeeris mulle kohe esimesel lehel olev väide, et plaan toimib juba 2000.aastast. mis sest et sellest keegi midagi ei teadnud. tegelikult toimus kõik по плану! ei ole olnud mingeid vigu, mingeid juhuseid, kõik sündis ja sünnib vastavalt Tema Enda nimelisele plaanile. huvitav, kas VVP ise ka seda juba aastal 2000 teadis?

kuigi iga lehe võiks lahti harutada killukesteks ja kirjutada oopuse,
püüan end ohjeldada ning piirdun vaid mõne sõnaga. teise lehe pärl on kahtlemata Чечня. ilmselgelt kõige räpakam pildike, lavastuslikult ebaõnnestunud, kuid emotsionaalselt siiski toimiv.

generaalplaani punt üks - korra majjalöömine. ning kelle muu kui ikka sõjaväe abiga. sest riik on ju sõjas, vaenlane on väravas ja isamaa on hädaohus.


kolmas leheke ... no kas pole armas? nõukogude агитпроп klassika - suur juht on veetud viljapõllu sisse. mõtlik pilk ja mure leiva pärast. битва за урожай, мать твою!

paljastub punkt kaks - vahendite koondamine. sest ülesanded on suured ja aega nii vähe. kombainid, löökehitus, arstid ja õppiv noorsugu ... kõik need on ju vaid vahendid suure eesmärgi saavutamiseks ... või oli see nüüd kuidagi teisiti?

punkt kolm - maa areng! mantrana korratav põhiline sõnum - Putini plaan - see on võit! seekord siis võit globaalses konkurentsivõitluses. ja mis peamine, see plaan (mitte segamini ajada võimuvertikaaliga) ulatub iga regiooni, linna, küla, asula ja tänavani. aga kuhu jääb iga eraldivõetud inimesed hing ja süda, tahaks küsida? kes või mis siis sinnani ulatub? ega ometi ... hirmus mõeldagi ;)

ja muidugi tulevik. helge ja õitsev, enesekindel ja jõukas. kaasaegne töökeskkond, taasleitud tung kosmosesse, edenevad linnad, reibas ja tegus noorsugu .. kelle ja mille nimel siis veel pingutada?

kui mul üldse mõni küsimus jäi selgusetuks, siis kus on laste peade silitamine? ja miks puudub tulevikupildilt VVP?

näin sarkastiline? no kui, siis ainult pisut. ja seegi tuleneb siirast ja sinisest kadedusest. meie kampaaniameistrid on kõige selle jõrval poisikesed. on's meil midagi taolist kõrvale panna?

propa-fänn
KT
24.01.2008

No comments: